5 причини да се доверим на специалистите при избелването на зъби

5 причини да се доверим на специалистите при избелването на зъби

5 причини да се доверим на специалистите при избелването на зъби

Красивата усмивка може да промени начина, по който се чувствате и респективно да повлияе на начина, по който карате околните да Ви усещат. Когато съзирате недостатъци в зъбите си, това пречи на Вашата откритост във всички сфери от живота Ви. За късмет професионалното избелване е вариант за тези, които желаят перлено бели зъби.

Все повече хора искат да имат по-ярки и бели зъби и плащат за това. Съществува разнообразие от подходи при избелването на зъби и не винаги то е свързано с манипулация при специалист. Тук Ви представяме 5 причини защо е важно да се доверите на Вашия дентален лекар.

Нека първо да разгледаме други методи за избелването на зъби:

Изсветляването на съществуващия цвят на зъбите Ви с няколко нюанса представлява избелването на зъби. Обичайно процедурата се извършва от стоматологичен специалист. Ако сте предприели такава процедура, трябва да знаете, че ще са нужни още няколко посещения в денталната хирургия в продължение на няколко месеца.

Обаче някои салони за красота предлагат тази манипулация и има риск здравето на устната кухина да бъде изложено на риск, ако в екипа няма дентален специалист и процедурата се извършва от неквалифициран в тази област служител. Друг вариант е да си купите комплект за домашно избелване на зъби, но това също може да крие риск от опасности.

Представяме Ви 5 причини, поради които е важно да се доверите на специалистите при избелването на зъби:

  • 1.Това не е просто една манипулация, а времеви период, в който се изискват точно изпълнени процедури

Денталният специалист ще предпази устната Ви кухина от нараняване по време на самата процедура. Ще Ви подготви предпазител за устата, след като снеме отпечатък от зъбите Ви и тогава вече ще Ви даде точни инструкции за употреба на избелващ гел в домашни условия. Използвайки изготвения предпазител за уста вкъщи, редовно ще прилагате гела за определен период от време в продължение на 2 до 4 седмици. Някои избелващи гелове имат по-къси периоди на използване в зависимост от това колко часа могат да третират зъбите Ви за една процедура.

Съществува и т.нар. лазерно избелване, което зъболекарите могат да осигурят. Тогава избелващият продукт се нанася върху зъбите Ви и след това върху тях се осветява със лазер, за да се активира избелването. Такъв вид избелване отнема час.

  • 2.Рискове за устната кухина, когато избелването на зъби не се извършва от дентален специалист

На пазара се предлага голямо разнообразие от комплекти за избелване. Обаче не всички от тях са достатъчно ефикасни. Някои от тях не съдържат достатъчно избелващ продукт, за да бъдат ефективни и когато не са предписани от зъболекар крият опасност да не спомогнат за целта. Освен това, когато зъболекар не прави избелване, предвиденият предпазител за уста може да не се побере прецизно и точно в устата, така че част от избелващия гел да изтече върху венците и в устата Ви, причинявайки образуване на мехури и силна и обострена чувствителност на зъбите.

Трябва да имате предвид, че без значение какво лечение ще използвате, има вероятност венците Ви да са чувствителни към химикалите, използвани за избелване на зъбите, особено ако вече имате чувствителни зъби. Също така се крие опасност от изгаряне на венците и някои от избелващите комплекти, използвани у дома, могат да навредят на зъбния емайл.

Затова е толкова важно да се доверите на Вашия дентален специалист, да чуете неговото мнение и да изслушате препоръките му. Той най-добре познава зъбите Ви и може да Ви предложи адекватно персонално лечение. Не се страхувайте да задавате въпроси относно начините за избелване, какви резултати може да очаквате, дали работата е гарантирана за определен период от време и разбира се какви рискове крие това за Вас.

Добре е да имате предвид, че ефектът от избелване на зъби не е постоянен. Може да продължи от няколко месеца до 3 години и е индивидуално за всеки човек. Ако пушите, пиете червено вино, чай или кафе, ефектът ще продължи за по-кратък период.

  • 3.Избелването на зъби не действа на протези, корони и пломби и единствено Вашият дентален специалист, познавайки зъбите Ви ще Ви даде точна преценка какъв ще е ефектът за Вашите зъби

Без съмнение трябва да е кристално ясно, че избелването на зъбите не действа на протези, корони и пломби. Кой, ако не Вашият зъболекар познава най-добре състоянието на Вашите зъби и може да Ви даде точни напътствия за хигиена за устата и колко ефективно и приблизително дълготрайно за Вас би било едно избелване на зъби.

  • 4.Денталнният специалист е този, който може да Ви помогне за вътрешното избелване на зъбите

Не всички петна по зъбите са еднакви и при някои е наложително по-дълбоко почистване. Можем да разделим зацапването на зъбите по две основни причини. Първата е причинена от външни условия: употребата на напитки като червено вино, чай или кафе или тютюнопушене, което може да доведе до придобиване на кафеникав оттенък по зъбите. Този тип петна засягат екстериора на Вашите зъби и могат да бъдат лекувани относително лесно. Вътрешната поява на петна при зъбите е породена от инфекция, стареене, лекарства, детски заболявания или травма на зъбите. Когато тези проблеми са налични единствено професионалното избелване на зъбите ще Ви помогне да ги възстановите и освежите.

  • 5.По-качествени и бързи резултати

За разлика от домашните методи избелване, професионалното може да промени цялата Ви усмивка в рамките на един час (с допълнителни процедури вкъщи, предписани от специалиста). Нещо повече! Продуктите, закупени в магазина, може да са по-евтини, но може да се окаже, че нямат толкова добър ефект и да получите посредствени резултати. Избирайки процедура в зъболекарския кабинет, Вие със сигурност ще бъдете доволни от крайния резултат.

Новата усмивка може напълно да промени начина, по който изглеждате. Зъбите са част от лицето Ви и това е първото нещо, което хората виждат, когато Ви гледат. Следователно, когато избелвате зъбите си, вие не само променяте стила си, но и подобрявате целия си външен вид!

Доверете се на нашите специалисти от City Dent за избелването на Вашите зъби за блестяща и хубава усмивка. Можете да запазите час на http://www.zapregled.com/v2/ или да се обадите на нашата директна линия +359 893 020 920. 

Всичко, което трябва да знаете за кариесите - Част...
7 начина за предотвратяване натрупването на зъбен ...
изчакайте минута докато ние изпълним календара

Абонирай се за новини

Добавете имейл, на който ще получавате актуални новини, от нашия блог.

Меню

АНОНИМНА АНКЕТА

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ ДЕНТАЛНА КЛИНИКА CITY DENT? ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!